Desde
Divendres
19
Maig
11
30
hasta
Dimecres
7
Juny
2017
14
00
Cosir cantar i berenar
12/05/2017

 

 

 

COSIR CANTAR I BERENAR
És un taller destinat a associacions de gent gran de Rocafort per crear, entre tots, un arxiu sonor de la memòria del nostre poble. El taller es farà en 6 sessions, cadascuna dedicada a una activitat. Aquestes sessions començaran el 19 de Maig, a raó d'una per setmana, i finalitzaran el 14 de Juny. En aquestes sessions farem coses senzilles mentre parlem dels nostres records sobre el poble. Totes les sessions es gravaran en àudio (només les veus) perquè quedi constància d'aquests records que tenim i que han construït la nostra forma de vida en comunitat.

Les activitats estan obertes a tothom que vulgui compartir les seves memòries i passar temps entre veïns. Quan acabem les sessions, tots els enregistraments passaran a formar part de l'arxiu de l'ajuntament. A més, a partir de petits fragments d'aquestes gravacions farem un petit radioteatre, amb les veus de tots els participants, que resumirà tot allò que hem compartit durant el temps que hem passat junts.

Podeu participar en totes les sessions, en una, dues .. oa les que vulgueu .. No és obligatori participar en totes

Us animem a compartir aquesta experiència de crear tots junts aquest bonic testimoni artístic del que Rocafort ha estat, és i pot arribar a ser!

   
   

 

19

divendres de 11h a 14h
PASSEJAR

Començarem a la Plaça de Sant Sebastià i passejarem pel poble tranquil·lament, sense un recorregut fixat. El passeig serà tranquil, pararem quan calgui i comentarem coses durant el nostre recorregut. Parlarem de com ha crescut el poble, de les seves cases i edificis més antics

maig  
   

 

24

dimecres, de 17:00 a 20:00 hores
ARXIU EMOCIONAL

En una sala del Centre d'Activitats Antic Convent. Amb fotografies i fragments de textos farem un repàs de veïns emblemàtics, llocs, costums i vivències, explicades en primera persona, per la gent que vingui a aquesta sessió. Els participants hauran de portar objectes, fotos o qualsevol tipus de record que desitgin i que els serveixi per parlar de les seves memòries sobre el poble ... Qualsevol cosa serveix !!

maig  
   

 

30

dimarts, de 17:00 a 20:00 hores (Sessió dones)
BERENAR I FER UNA TASCA

A la cuina del Centre d'Activitats Antic Convent. Aquesta sessió és per parlar del femení, per parlar de nosaltres. Algunes cuinarem una cosa senzilla mentre altres fan una tasca que tinguin costum de realitzar (punt, ganxet, cosir ...).Benerarem totes juntes i parlarem de la casa, de quina ha estat i és ser dona i mare, de como eren les cases abans, quins eren el llocs del poble per comprar, els forns, o es reunien les dones.

maig  
   

 

1

dijous, de 17:00 a 20:00 hores (Sessió homes)
TERTÚLIA I CAFÈ

A la terrassa de la llar de jubilats. En aquesta sessió, jugarem al truc, prendrem cafè i farem una tertúlia per parlar dels oficis als que tradicionalment s'han dedicat els habitants de Rocafort. Parlarem dels casinos que hi havia a Rocafort, de tot el social i vinculat als homes.

 

juny  
   

 

7

dimecres, de 17:00 a 20:00 hores
BALL I JOCS

En una sala del Centre d'Activitats Antic Convent. Ens reunirem tots (homes i dones) per parlar de tot el relacionat amb les festes, els jocs, les vacances i l'oci. Portarem coses per berenar i parlarem de les cançons, els jocs, els refranys ... d'abans. Parlarem de com eren les festes del poble i com són ara, els llocs on anàvem a menjar la mona, on es jugava al carrer i com tot aixó ha canviat... Parlarem de jugar i jugarem parlant.

 

juny  
   

 

Formulari de cerca