Comencen els primers 7 contractes de la nova Borsa d'Ocupació Local
27 de Novembre de 2017

Dijous passat, van començar a treballar les primeres set persones de nova la Borsa d'Ocupació Local, que gestiona la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació. En concret, cinc desenvolupen ja labors de neteja i manteniment i dos són conserges d'instal·lacions municipals (Casa de Cultura i Escoleta).

Fins al moment, enguany l'Ajuntament ha realitzat 57 contractacions dins d'aquesta Borsa, de les quals 13 han sigut conserges i, 44, peons de neteja i manteniment.

El Consistori preveu realitzar una crida extraordinària al desembre en la qual formalitzar, aproximadament, vuit contractes més. En total, en acabar l'any s'hauran ocupat 65 persones. "És una bona notícia, hem superat l'objectiu marcat per a tot l'any, que eren 48 contractes", ha apuntat el regidor responsable de l'àrea, José Antonio González.

González explica que, per a 2018, l'Ajuntament espera incrementar un 15% la partida pressupostària per a la Borsa d'Ocupació Local, per la qual cosa s'espera que el pròxim exercici el nombre de contractes siga major.

La nova Borsa d'Ocupació Local, les bases de la qual es van aprovar al març, té una durada de dos anys. Està dirigida a contractes de 3 mesos de durada que suposen una gran ajuda per a moltes famílies, per a la prestació de serveis de competència municipal.

Al  procés de selecció es van presentar 258 aspirants, que van haver de realitzar una prova teòrica el passat mes de juny. L'Ajuntament va organitzar tres cursos de formació preparatoris per a la prova en els quals van participar més de 90 persones.

A més de la Borsa d'Ocupació Local, la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació s'ha adherit a múltiples programes de foment de l'ocupació finançats juntament amb altres organismes (Avalem JovesEmcorp, EmcordLa Dipu te beca y Rocafort en Verd) per afavorir la inserció laboral dels col·lectius amb majors dificultats, especialment joves i aturats de llarga durada.