Enquesta sobre el Catàleg de Proteccions: com sents el teu paisatge?
12 de Maig de 2017

L'Ajuntament de Rocafort, a través de la regidoria d'Urbanisme, promou el Catàleg de Proteccions perquè és conscient que el patrimoni del municipi és un dels seus principals valors d'identitat.

L'Equip Tècnic encarregat del projecte va repartir aquest dissabte a la plaça d'Espanya una enquesta per preguntar els veïns com perceben el paisatge de la localitat i quins elements consideren importants. El document està disponible per descarregar i omplir al final d'aquest article i pot enviar-se al correu participa@cercle.es.

Després de diferents activitats sobre el Catàleg obertes a la ciutadania durant les últimes setmanes, el procés segueix actiu. Qualsevol veí que ho desitge pot aportar les seues idees i opinions sobre quins elements i zones del municipi mereixen protegir-se.

El projecte es perllongarà durant els pròxims mesos abans de sol·licitar un informe de proteccions a la Conselleria de Cultura i aprovar-ho definitivament en el ple municipal. De moment, l'Equip Tècnic que dirigeix el procés, format per un grup interdisciplinari d'arquitectes i enginyers agrònoms, especialistes en patrimoni cultural i medi ambient, ha creat un inventari amb els elements culturals, naturals i paisatgístics de Rocafort que mereixen especial protecció.

En aquest sentit, no solament es volen atendre els edificis i habitatges singulars, sinó també l'horta i les nombroses zones d'arbres repartides per la localitat que doten Rocafort d'un especial valor urbanístic i paisatgístic. El Catàleg de Proteccions servirà com a instrument d'ordenació mitjançant el qual es determinen quins béns immobles, espais o altres elements requereixen d'un règim de conservació específic i, en aqueix cas, poder desenvolupar les mesures necessàries per fer-ho.

També s'ha habilitat la pàgina web http://patrimonirocafort.paisatge.org/ amb tota la informació del projecte.

Formulari de cerca