L'ajuntament aplica endoteràpia per a prevenir la processionària
2 de Desembre de 2017

El tractament de prevenció de la processionària del pi ja ha sigut aplicat en les zones municipals més sensibles. L’actuació va començar el 20 de novembre i s’allargà durant una setmana. Els espais que n’han rebut el tractament han estat, per ordre:  1. Parc de la Llum (Pocoyo) 2. Plaça Espanya 3. Llotgeta  4. Escoleta municipal 5. Sant Sebastià  6. Cementeri  7. Bonaigua i Santa Teresa  8. Pujada a Santa Bàrbara.

Per la  seguretat i el bon funcionament de la prevenció en tot el poble cal que les parcel·les privades també realitzen els seus propis tractaments de prevenció de plagues. Cada propietat pot decidir quin tipus de tractament aplicar-hi, que en tot cas haurà de seguir la guia de l’Ordenança Verda vigent en Rocafort.

La prevenció de la processionària és molt important en el nostre poble. A causa de la gran massa verda que gaudim, i sobretot pels problemes de salut que pot provocar en infants i gossos. Més informació en l’enllaç de més avall.

INFORMACIÓ SOBRE L’ENDOTERÀPIA EMPRADA EN ROCAFORT

L’endoteràpia és una tècnica que permet tractar les plagues de l’arbrat internament, mitjançant la introducció de les matèries actives que curen o protegeixen els arbres a través d’injeccions. L’avantatge respecte dels tractaments tradicionals és que resulta totalment innòcua per a la salut de la ciutadania, les aus i altres animals (per això també pot aplicar-s’hi a qualsevol hora del dia).

La tècnica consisteix en la realització de diverses injeccions en el tronc, depenent de les dimensions de l’arbre (un forat cada 30cm aproximadament) amb unes agulles que s’adapten a l’estructura i textura del seu tronc. El seu temps d’aplicació oscil·la des dels 30 segons fins als 10 minuts.

El producte emprat ha estat abamectina (insecticida, acaricida i antihelmíntic d’acció translaminar, és a dir que va des de l’anvers fins al revers de la fulla). En estes injeccions s’introdueix l’abamectina que circularà arreu del xilema de l’arbre i arribarà a totes les seues branques.

Actua a través de dos mecanismes: Penetració foliar (puix que es tracta d’un producte d’acció translaminar) produint la mort de les larves que s’alimenten de les fulles. Els residus foliars recents provoquen que les femelles adultes reduïsquen la seua capacitat de posta d’ous. L’efecte és sobre el sistema nerviós dels insectes i provoca la seua mort. 

 

+ info:

2 de març de 2017

Vídeo youtube 1 sobre endoteràpia

Vídeo youtube 2 sobre endoteràpia

Formulari de cerca