PARTICIPARC: junts fem possible el parc de Rocafort
16 de Maig de 2017

L’Ajuntament de Rocafort impulsa PARTICIPARC, un procés de participació perquè la ciutadania expresse com vol que siga el futur Parc del Poble a Ramon Fontestad, com imagina l’espai i quines utilitats veuria necessàries en un dels projectes més importants dels últims anys a Rocafort. PARTICIPARC s’inaugura aquest dijous 18 de maig, amb una presentació i una exposició a la Casa de Cultura, a les 18.30h, i finalitza el 6 de juliol.

El parc, situat en l’avinguda Mossén Sorribes, té una superfície de 16.900 m2. L’Ajuntament té reservats de moment 145.000€ perquè enguany comencen les obres del terreny, una vegada recopilades les conclusions de PARTICIPARC. L’avantprojecte, que pot consultar-se en el blog http://participarc.blogspot.com.es/ (apartat documents), així com al final d'aquest article, contempla diferents usos del parc:

1. La instal·lació d’una àmplia zona boscosa i de jocs

2. Zones d’horts i jardins

3. Zones verdes, esportives, d’esplai i de pícnic

4. Ampli passeig

5. Cafeteria

6. Plaça

7. Esplanada per a la realització d’esdeveniments

8. Zona d’aparcament

Ara és la ciutadania la que té l’oportunitat d’opinar i decidir quins d’aquests aspectes són prioritaris, quins no i si hi ha altres usos possibles per al futur Parc del Poble a Ramon Fontestad.

PARTICIPARC és un procés coordinat per l’equip d’arquitectes encarregats de dissenyar el projecte, que mitjançant tallers, exposicions i enquestes volen conèixer de primera mà l’opinió dels futurs usuaris del parc. El document de l’avantprojecte serveix com a punt de partida i contempla les oportunitats i condicionants que ofereix l’espai, perquè la ciutadania conega totes les possibilitats del terreny.

Presentació: dijous 18 de maig, i resta de programació

Aquest dijous 18 de maig, a les 18.30 hores, tindrà lloc a la Casa de Cultura la presentació del projecte, que comptarà amb l’assistència del regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Eduard Comeig, i de la regidora de Cultura i Participació, Julia Cañizares, així com de l’Equip Tècnic encarregat del procés. A més, s’inaugurarà una exposició amb els detalls del futur parc que podrà visitar-se fins al 6 de juliol.

A partir de dijous, s’han programat diferents activitats per donar a conèixer el projecte i convidar la ciutadania a participar-hi:

COMENCEM PARTICIPARC. Presentació del procés. Dijous 18 de maig, 18.30h, Casa de Cultura. Com podem participar?

DESCOBRIM PARTICIPARC. Taller 1. Dissabte 27 de maig, 10h, Casa de Cultura. Quines activitats tindrien cabuda en el Parc?

PENSEM PARTICIPARC. Taller 2. Dissabte 3 de juny, 10h, Casa de Cultura. Com podem fer realitat el Parc?

CELEBREM PARTICIPARC. Festa. Diumenge 18 de juny, 11h, Parc del Poble a Ramon Fontestad. Vols experimentar tot açò en el Parc?

CONCLOEM PARTICIPARC. Presentació de conclusions. Dijous 6 de juliol, 18.30h, Casa de Cultura. Què hem acordat junts?

Participa
Per participar en el procés, es pot acudir a les sessions obertes així com fer les enquestes i dipositar- les a les urnes de Casa de Cultura, Nou Espai i Ajuntament. També poden enviar-se les enquestes al correu participarc@rocafort.es.

Formulari de cerca