PARTICIPARC: Un Parc del Poble per a tots integrat en el paisatge
19 de Maig de 2017

Ahir es va presentar a la Casa de Cultura PARTICIPARC, el procés de participació perquè la ciutadania expresse com vol que siga el futur Parc del Poble a Ramon Fontestad. L'acte va tenir una gran assistència de veïns, que ja van començar a debatre amb l'Equip Tècnic sobre els detalls del futur espai.

Un parc per a tots, amb zones compartides, on els xiquets juguen al costat dels majors; integrat en el paisatge, que mira l'horta; un lloc amb el qual tots els veïns i veïnes se senten identificats i on gaudisquen del seu temps.

El grup d'arquitectes encarregat del projecte va explicar les directrius del pla, que finalitza el 6 de juliol, perquè la ciutadania de Rocafort opine sobre quin tipus de parc desitja i quins usos veuria necessaris. Sobre la base de l'estudi de l'avantprojecte, que planteja una orientació sobre les possibilitats que ofereix el terreny, els veïns i veïnes poden participar en els tallers que s'han programat i en les enquestes (online i en la Casa de Cultura), així com visitar l'exposició de la Casa de Cultura que resumeix el procés.

L'avantprojecte, segons van explicar ahir els tècnics, planteja, per exemple:

    Tres entrades al parc en forma de plaça que servisquen com a lloc de trobada per als veïns

    Un passeig central longitudinal

    Una zona d'arbres que done a l'avinguda de Mossén Sorribes que servisca de separació de la zona urbana i d'ombra

    Una cafeteria

    Un mirador a l'horta i una zona d'horts

    Un espai polivalent per a esports i celebracions

    Zones de jocs integrades en el paisatge repartides pel parc

Aquestes idees, entre d'altres, són una base perquè els veïns opinen. Es tracta d'un procés obert, que pot incorporar nous usos i modificar les propostes que existeixen.

L'alcalde, Víctor Jiménez, va destacar que el parc seria un “enclavament meravellós atractiu per a tots”. “Funcional, sostenible i integrat en el paisatge”, va afegir, i va animar a participar a tota la població.

Per la seua banda, el regidor d'Urbanisme, Eduard Comeig, va ressaltar que l'avantprojecte era molt clar en les seues explicacions i permetia fer-se una idea de com serà l'espai. Comeig va animar a la participació ja que seria un procés “profitós i satisfactori”.

El parc, situat en l'avinguda Mossén Sorribes, té una superfície de 16.900 m2. L'Ajuntament té reservats de moment 145.000€ perquè enguany comencen les obres en l'espai, una vegada recopilades les conclusions de PARTICIPARC. L'avantprojecte pot consultar-se en el blog http://participarc.blogspot.com.es/ (apartat documents).

A partir d'ara, PARTICIPARC contempla les següents activitats:

DESCOBRIM PARTICIPARC. Taller 1. Dissabte 27 de maig, 10h, Casa de Cultura. Quines activitats tindrien cabuda en el Parc?

PENSEM PARTICIPARC. Taller 2. Dissabte 3 de juny, 10h, Casa de Cultura. Com podem fer realitat el parc?

CELEBREM PARTICIPARC. Festa. Domingo 18 de juny, 11h, Parc del Poble a Ramon Fontestad. Vols experimentar tot açò en el parc?

CONCLOEM PARTICIPARC. Presentació de conclusions. Dijous 6 de juliol, 18.30h, Casa de Cultura. Què hem acordat junts?

Participa

Per participar en el procés, es pot acudir a les sessions obertes així com emplenar les enquestes (també disponibles al final d'aquest article) i dipositar-les en les urnes de Casa de Cultura, Nou Espai i Ajuntament. També poden enviar-se al correu participarc@rocafort.es.

Formulari de cerca