Ple municipal: Impuls a Casa Bou, reconeixement a dues mestres de l'Escoleta i renúncia de dos regidors del PP
22 de Desembre de 2017

El Nou Espai va acollir anit el ple municipal de desembre, en el qual la Corporació va impulsar el projecte de Casa Bou, es va reconèixer la ràpida intervenció de dues treballadores de l'Escoleta davant la intoxicació d'un alumne i dos regidors del PP van renunciar a la seua acta, entre altres punts.

Entre els acords adoptats per la Corporació, destaca el projecte d'obra de Casa Bou, que els regidors van recolzar de manera unànime, amb l'objectiu d'adherir-se al programa d'ajudes europees per a cofinançar projectes locals, dins del Programa FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

També es va aprovar la moció per a instar al Govern d'Espanya a revisar la situació del mercat elèctric perquè considere aquest subministrament com un servei públic que estiga gestionat, també, per un operador públic; una situació que ha denunciat la Confederació d'Associacions Veïnals de la Comunitat Valenciana (CAVECOVA), entre altres organitzacions socials i sindicals. El regidor Rafael Ferrando, encarregat de presentar la moció, va criticar que "la població més vulnerable, l'activitat econòmica i els ciutadans en general, es veuen sotmeses a una situació de confusió, indefensió i injust tracte pel sistema implantat del mercat elèctric espanyol". Segons va explicar, l'energia és un "dret irrenunciable de les persones per a adquirir una qualitat de vida raonable".

Reconeixement a dues treballadores de l'Escoleta

La Corporació va realitzar un reconeixement institucional de la directora de l'Escoleta Infantil Municipal, María Martínez, i de la professora Gema Roig, per la seua ràpida intervenció davant la intoxicació alimentària d'un alumne del centre el passat mes d'octubre, a qui li van practicar primers auxilis i va poder recuperar-se en un centre sanitari. L'alcalde, Víctor Jiménez, va destacar la “gran labor” de tots els professionals de l'Escoleta. El regidor Guillermo José, per la seua banda, va elogiar la “implicació i la vocació” de les docents.

Renúncia de dos regidors del PP

Uns altres dels punts importants del ple d'ahir van ser les renuncies a l'acta de dos regidors del Grup Municipal Popular: la portaveu, Carmen Fernández, i Fernando Medina. Ambdues per motius laborals. Seran substituïts per Marina Fontes i María del Mar Casanova, respectivament.

La Corporació va agrair els regidors exints la seua dedicació durant el temps que han exercit el càrrec.

Nous treballadors de la Borsa d'Ocupació Local

L'alcalde, Víctor Jiménez, va repassar a l'inici de la sessió la informació genèrica municipal, entre la qual destaca la incorporació hui de 14 nous treballadors de la Borsa d'Ocupació Local, dels quals 11 desenvoluparan labors de peó i 3 de conserges d'instal·lacions municipals. En aquest sentit, els pressupostos de 2018 contemplen un increment del 15% en la partida destinada a la Borsa d'Ocupació, fins als 250.000€, amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral de major nombre de persones de col·lectius desfavorits. Aquest programa, coordinat per la regidoria d'Ocupació i Personal, és una de les principals apostes del Consistori en matèria d'Ocupació, en el qual enguany hauran pogut participar unes 70 persones.

Formulari de cerca