Viure Rocafort - Butlletí Informatiu Municipal Número 5 - Edició especial Novembre de 2017
4 de Desembre de 2017

En el poble de Rocafort la defensa de l'Horta és un consens transversal i ben compacte. També som conscients de la necessitat de gestionar les pluges torrencials i donar solució als riscos i problemes d'inundacions que hi provoquen.

El projecte de construcció d'un assarb (2006, revisat al començament del 2017) ha tingut molt de protagonisme des de les acaballes de la primavera en Rocafort. Aquella obra estava prevista des del barranc dels Frares, en la frontera entre Godella i Rocafort, fins al Palmaret Alt en Massarrojos. Per tant havia de travessar tota l'horta de Rocafort i esdevindria una barrera entre el poble i les terres de conreu. El ple municipal de juliol  aprovà una moció de rebuig a aquell projecte, i després de diverses negociacions, el 30 d'octubre la Direcció General de l'Aigua acceptava el text acordat per les quatre poblacions (Burjassot, Godella, Rocafort i Massarrojos) per tal de redactar un nou projecte.

Per això l'ajuntament ha impulsat un número especial del Butlletí d'Informació Municipal (Viure Rocafort, núm. 5, "Poble de l'Horta"). Ací el podeu consultar en pdf, i en aquest enllaç podreu consultar-ne en pantalla el format digital. El següent enllaç permet consultar tots els números previs del Butlletí d'Informació Municipal.

Els mesos de debat i recerca d'alternatives, davant de l'amenaça d'una opció brutal i ineficient que afectaria greument Rocafort, han fructificat en una publicació que en fa memòria i aporta elements per a una gestió més conscient del territori. La convivència entre la població i el seu entorn, el futur de l'horta, i les alternatives que eviten les inundacions, apareixen en Poble de l'Horta. Una publicació a peu pla del poble de Rocafort, amb el protagonisme per al nostre veïnat, i amb un contingut tècnic actual.

Perquè la construcció d'alternatives millors necessita les contribucions de moltes persones, entitats cíviques, veïnat, enginyers i arquitectes amb perspectives més modernes i més eficaces per a la gestió tècnica de l'entorn. Aquesta publicació especial pretén ser alhora informativa, participativa i divulgadora. des de l'ajuntament de Rocafort estem molt agraïts a la generositat i la implicació de totes les persones col·laboradores. També a les persones que han il·lustrat el Viure Rocafort, núm. 5, "Poble de l'Horta", moltes de les quals han participat en el concurs de fotografia "Racons de l'horta". I també traslladem el nostre agraïment als pobles veïns de la conca del Barranc dels Frares.

Pensem que el cas d'enguany en Rocafort pot servir com a exemple per a altres situacions semblants en el País Valencià i en la manera de relacionar-nos amb el medi i entre institucions diverses, amb la coordinació necessària de la Conselleria.

Formulari de cerca