Ha començat la 3a edició del curs d'autodefensa femenina
5/04/2018

Ahir començà la tercera edició del curs de defensa personal per a dones, organitzat i impartit per la Policia Local. Un total de 33 dones rebran formació bàsica per a poder afrontar possibles situacions en les quals siga necessari utilitzar tècniques d'autodefensa i poder repel·lir una agressió per a fugir i demanar ajuda. Aquesta formació la rebran en un total de 5 sessions setmanals de 2 hores cadascuna d'elles. Les participants en anteriors cursos han valorat positivament aquesta iniciativa, transmetent la seua satisfacció per tot l'après en el curs, així com pel bon ambient de confiança que s'hi viu. Resposta que anima als instructors a realitzar-ne més edicions perquè aquesta formació arribe al màxim nombre de dones possible.

L'Inspector en Cap de la Policia Local, Iván Pérez, valora positivament l'activitat, "ja que ajuden a què la percepció ciutadana sobre la seua policia siga diferent, doncs tant els cursos de defensa personal com la resta d'activitats que s'organitzen, acosten la policia als seus veïns i fan que aquests coneguen millor als agents i les funcions que realitzen. És important que el policia i el ciutadà compartisquen espais i activitats perquè millore la relació entre el binomi, l'empatia entre tots dos i existisca una major col·laboració ciutadana. Prova de tot açò és que des de la prefectura de la Policia Local s'han proposat diverses activitats a més del curs de defensa, com poden ser la jornada de portes obertes, la setmana de seguretat viària en el col·legi, el parc de bicis per als xiquets a final d'any, cursos de primers auxilis pediàtrics per als veïns, etc.". Segons l´Inspector la Policia ha d'estar present en el seu municipi i "hem d'aprofitar els avantatges de ser una població xicoteta en la qual la Policia Local pot ser propera i pròxima al veïnat".

Una de les instructores del curs de defensa personal és Mª Paz Villalba, responsable del grup VIOGEN de la Policia Local i agent tutor del CEIP Sant Sebastià, per la qual cosa es dedica a l'assessorament de les dones víctimes de violència masclista, a més de realitzar els seguiments de les ordres de protecció, acompanyament de les víctimes a denúncies o altres tràmits, seguiment dels menors en situació de risc o desemparament, controlant l'absentisme escolar i qualssevol altres situacions que puguen generar-se en l'àmbit escolar, tot açò en constant comunicació amb l'àrea de serveis socials amb la finalitat de poder facilitar el major nombre de recursos municipals als veïns.

Des de la Policia Local i des del conjunt de l'ajuntament, esperem que igual que en les edicions anteriors, el curs siga del grat dels participants i que com es ve fent en els últims anys, puguen organitzar-se futures edicions.

Formulari de cerca