Dimarts, presentació de l'Observatori Ciutadà de l'Horta
19/10/2018

El projecte anima a la participació ciutadana per conèixer l'estat real de l'horta de Rocafort i radiografiar-la, dins el programa d'activitats de 'Tardor per l'Horta' per promoure la importància i la defensa del medi ambient

Aquest dimarts, a les 18 hores, la Casa de Cultura de Rocafort acull la presentació de L'Observatori Ciutadà de l'Horta, una iniciativa que impulsa l'Ajuntament de Rocafort en col·laboració amb l'associació Per l'Horta.

El projecte convida a la participació ciutadana per conèixer l'estat real de l'horta de Rocafort i radiografiar-la, una intervenció dins el programa de 'Tardor per l'Horta', una sèrie d'activitats ciutadanes, escolars i familiars que durant els propers mesos promouran la importància i la defensa de l'horta i del medi ambient entre la ciutadania de Rocafort. "L'horta és fonamental per a Rocafort per motius històrics, de paisatge i d'alimentació de qualitat. Per això és necessari incorporar la veu i la sensibilitat de la població. Totes les activitats de Tardor per l'Horta tenen a les persones com a protagonistes ", explica el regidor d'Urbanisme i medi ambient, Eduard Comeig.

En concret, l'Observatori Ciutadà de l'Horta planteja diferents accions en què a través de passejades ciutadanes per l'horta, jornades formatives i tallers escolars, s'observa el territori agrícola de Rocafort per conèixer millor totes les seues característiques, identificant els elements que conformen el paisatge i cartografiant el territori de manera col·lectiva per conèixer el seu estat, les seues possibilitats i així tenir la informació per defensar-la millor amb una base de dades digital sobre la situació de l'horta de Rocafort.

L'Observatori Ciutadà de l'Horta és un observatori territorial que processa aquesta informació amb l'objectiu de contribuir al disseny de polítiques públiques que consideren la importància de l'horta en el desenvolupament social, ambiental, econòmic i urbanístic de Rocafort. A més a més, la participació ciutadana permet articular el teixit social al voltant de l'horta per a revaloritzar socialment aquest patrimoni amb valors culturals, històrics i naturals. L'Observatori va iniciar les seues activitats el 2013 per l'horta de Burjassot, estenent-se per la resta de localitats de l'horta de València. El projecte disposa d'una base de dades amb elements patrimonials, hidràulics, botànics i sobre els usos del sòl més presents en el territori.

Formulari de cerca