Dissabte 5 anem d'excursió a la Calderona
30/04/2018

El nostre veí Jorge Cruz ha preparat una ruta des de Serra a Nàquera que permetrà endinsar-se en la serra Calderona des de Serra fins a Nàquera. L'autobús eixirà des de la rotonda d'entrada a Rocafort des de Campolivar a les 8.30h del dissabte 5 de maig. El recorregut, incloses les parades explicatives del paisatge, la vegetació i les transformacions humanes, i la de l'esmorzar, allargarà la ruta durant cinc hores o cinc hores i mitja. O siga que la tornada a Rocafort està prevista per a l'hora de dinar, 14 o 14.30h. L'activitat és gratuïta i les places limitades. La dificultat de l'excursió és mitjana, i calen roba i calcer adaptats. Cal apuntar-s'hi al correu electrònic: atencionciudadana@rocafort.es

Jorge Cruz farà de guia, ell practica excursionisme i esports de muntanya des de fa més de quaranta anys; és doctor en geografia i treballa com a conservador del Museu Valencià d'Etnologia.

La Serra de la Calderona: de Serra a Nàquera pel Castell i la font del Salt

L'ajuntament de Rocafort proposa una excursió pel cor de la Serra de la Calderona, que uneix les poblacions de Serra i Nàquera. Des de Serra (330 m) eixirem per les hortes i pel Davant del Castell pujarem fins la fortalesa (540 m). Baixarem a buscar el barranc del Salt envoltant la vessant oriental del Moncúdio -amb bones vistes sobre el Garbí, el Puntal de l'Abella i l'Alt del Pi- fins al paratge de la font del Salt (340 m). Pel Pi del Salt es remunta de nou al collado de les Galgues (360 m) seguint el camí del Salt. Ens desviarem de la pista per tal d'acostar-nos a la Creueta i arribarem finalment al poble de Nàquera (220 m).

Informació pràctica

Es tracta d'un itinerari de dificultat mitjana, amb un desnivell de pujada d'uns 375 m. La duració estimada és de 5 hores (parades incloses).

L'itinerari va per sendes i camins de muntanya. Cal dur calcer apropiat (botes o bones sabatilles); roba còmoda en funció de la predicció meteorològica; barret i protecció solar; els bastons poden ser d'ajuda. Cal dur la cantimplora plena des de casa, recomanable un mínim d'un litre d'aigua. També cal dur l'esmorzar.

Formulari de cerca