El futur valencià de veïnatge
13/09/2018

Per tercer any consecutiu Rocafort commemora la creació del Regne de València amb activitats obertes al veïnat. Perquè el millor fonament de la convivència en la nostra societat és compartir cultura, promoure el diàleg des de les pròpies arrels cap a un futur inclusiu i participatiu.

El programa d'activitats d'enguany començarà el divendres 5 d'octubre amb el contacontes "Leyendas valencianas", a les 18h en Casa de Cultura. A les 20h en el Claustre tindrem el concert d'Artem trio. El dissabte 6 al jardí de la casa de cultura, a partir de les 20h, celebrarem la Nit Estellés. Un sopar popular de pa i porta en què ens acompanyarà la música de J. V. Tallada i el poeta convidat Alexandre Navarro. La vesprada del diumenge 7 Maduixa teatre oferirà l'espectacle de carrer "Meganimals". Dilluns 8 en plaça Espanya la gent jove podran gaudir del concert d'Skatuttipresto a partir de les 22.30h. I el dia del poble valencià, el 9 d'octubre, la Confraria de Santa Bàrbara de Rocafort oferirà un correfocs pels carrers del poble.

Diversitat de propostes per a compartir el carrer i celebrar que alimentem el veïnatge des de fa vora huit segles. Oportunitats per a aplegar-nos i rememorar l'entrada del rei En Jaume a la ciutat de València el 9 d'octubre de 1238, que ell mateix explicava en el Llibre dels feyts així:

"E quan vim nostra senyera damunt en la torre, descavalcam del cavall e endreçam-nos vers orient, e ploram dels nostres ulls, e besam la terra, per la gran mercè que Déus nos havia feita".

Enhorabona per construir cada dia un futur propi de germanor, valencians i valencianes. Som i serem ;)

Formulari de cerca