Gran participació en les jornades 'Escola i Família. Educant per la Igualtat'
4/10/2018

Gran participació en les primeres jornades "Escola i Família. Educant per la Igualtat", que va organitzar la setmana passada a la Casa de Cultura la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Rocafort juntament amb la de Godella, en col·laboració amb els CEIP Sant Sebastià, Barranquet i Cervantes, l'IES Comarcal i el centre educatiu Koynos.

Més de 200 persones, entre docents i alumnes de centres educatius i de diferents graus formatius d'educació mitjà i superior, van assistir a les xarrades, tallers i debats celebrats els dies 25 i 26 de setembre, amb l'objectiu de formar-se en igualtat de gènere i en com incorporar-la a la pràctica en els centres educatius, entre altres aspectes relatius a la diversitat sexual, la integració i la convivència de les diferents identitats de gènere en l'escola, els llocs d'ensenyament i en la societat en general.

Sonsoles Giner, regidora d'Educació i Acció Social, ha destacat “l'èxit” de les jornades, que suposen una trobada pionera en la comarca sobre igualtat a l'escola i que espera assentar-se els pròxims cursos com una cita referent en la matèria. “La gran participació és una prova que és un tema que interessa a la societat. Les xarrades i els debats ens han ensenyat a millorar la pràctica en els centres incorporant les perspectives d'igualtat com un aspecte central d'una docència progressista i de futur”, ha afirmat Giner.

Les jornades han sigut fruit del gran esforç de l'equip tècnic municipal amb la finalitat d'oferir eines útils a l'entorn social i familiar que ajuden a acompanyar el camí cap a la igualtat de drets de totes les persones. “L'escola és un àmbit principal de creixement i formació personal, i ha de resultar acollidor per a totes les persones i les seues identitats", ha apuntat la regidora.

El programa va començar amb una xarrada de la formadora feminista i analista de gènere Elena Simón, seguida d'un taller en el qual els coordinadors d'Igualtat i Convivència dels diferents centres educatius que col·laboraven van debatre sobre les seues experiències en les aules. El segon dia, el sociòleg Joan Sanfélix, doctorat en igualtats de gènere, va oferir una ponència sobre noves masculinitats igualitàries. La trobada va acabar amb un taula redona sobre identitats diverses i igualtat a l'espai escolar.

Formulari de cerca