L'ajuntament també recicla, perquè el futur és cosa de tothom
4/04/2018

El personal que treballa en l’Ajuntament de Rocafort disposa ara de contenidors específics per a residus de plàstic (grocs) i per als de paper i cartró (blaus). La distribució començà els dies previs a Pasqua i estarà completada per a Sant Vicent. Esta iniciativa de la regidoria de Serveis Bàsics en col·laboració amb la de Medi Ambient suposa una millora evident en la gestió municipal. Perquè en les tasques administratives generem gran quantitat de paper que no s’arxiva, perquè en la societat actual és exagerada la presència d'embolcalls plàstics... Perquè el compromís municipal de bona gestió implica practicar amb el propi exemple de bona organització allò que proposem a la població. I al capdavall perquè a partir d’ara la institució pren partit per fi a favor de la separació dels residus que produïm, de manera que resulte possible col·laborar amb el reciclatge de materials generats en la faena administrativa.

Recordem que el reciclatge només és la tercera opció d'una actitud responsable que ha de REDUIR primer els residus ocasionats, avançar en la REUTILITZACIÓ dels materials abans de considerar-los deixalles. I finalment, RECICLAR ja que els actuals nivells de consum són insostenibles. Ni els pot suportar el nostre planeta ni les persones que l'habitem.

Sabem que l’èxit d’esta iniciativa depén de tots, de cada una de les persones que treballem en l’ajuntament i també del veïnat. Sense la teua iniciativa i col·laboració, l’esforç de l’ajuntament per incorporar el reciclatge en la gestió interna habitual, resultaria inoperant. Necessitem la vostra implicació personal amb l’objectiu de la reducció de residus contaminants, i per això comencem per organitzar-nos com a institució cap a eixe objectiu compartit. El contingut dels contenidors municipals caldrà buidar-lo en els contenidors que es troben més propers a la porta dels edificis municipals. A més hem de recordar que esta mena d’iniciatives ens arriben marcades per la Directiva Europea 2015/720 i per la Llei de Residus espanyola 22/2011, que obliga a les administracions públiques a adoptar la promoció de “sistemes més sostenibles de prevenció, reducció i gestió dels residus”. I que en el procés de reciclatge l'administració vigilarà el manteniment de la protecció de dades.

La gestió del reciclatge a nivell estatal està en mans de l'empresa ECOEMBES, que s'encarrega d'arreplegar els residus separats de Rocafort. En el seu web trobem interessants consells per a reciclar millor en els nostres domicilis. I també dades sobre l'evolució de les xifres de reciclatge en Rocafort. Més avall podeu veure tres mostres (2010, 2013 i 2016).

Esperem que la incorporació dels contenidors interns municipals ajuden a millorar els percentatges i la quantitat de residus reciclats. Perquè el futur de Rocafort és cosa de tots.

 

Formulari de cerca