Neteja del barranc dels frares per a l'època de pluges
4/10/2018

Hui quedaran completats els treballs de neteja del Barranc dels Frares en la seua part baixa, que arriba a la Séquia de Montcada. Com cada any la col·laboració entre els ajuntament de Godella i Rocafort (que en eixa part del terme tenen el barranc com a frontera) ha portat al manteniment del llit net per a la tardor, època en què se solen concentrar la major part de les pluges en les terres valencianes.

La neteja dels barrancs juga un paper important en la preparació de l'absorció correcta dels episodis torrencials que es podrien produir en la tardor. Però com és ben conegut la canalització de les aigües pluvials de la conca del Barranc dels Frares està a l'espera d'una solució hidràulica de part de la Conselleria. Fa un any les quatre poblacions afectades (Burjassot, Godella, Rocafort i Massarrojos) signaren un acord que rebutjava el projecte d'assarb en obert per l'horta, demanava la canalització soterrada, a més d'un parc de laminació en la zona del Bovalar i altres actuacions sostenibles amb l'entorn. Encara estem a l'espera que la Conselleria inicie la licitació de l'estudi tècnic del nou projecte en les condicions de l'acord entre les poblacions. Més informació en el present vídeo i en el butlletí informatiu municipal "Poble de l'Horta" (que inclou la carta conjunta de les poblacions en les darreres pàgines, p. 30 i posteriors).

D'altra banda, i encara que esta setmana la previsió és asolellada i tranquil·la, recordeu que podeu consultar la informació meteorològica de Rocafort en el nostre web municipal.

Formulari de cerca