Ple de juliol: nou servei de recollida de residus i neteja modern i eficaç
31/07/2018
  • El nou contracte, convocat per concurs públic, podria començar al desembre
     
  • També es va aprovar per unanimitat la memòria de la reforma integral del CEIP Sant Sebastià o el conveni amb la Diputació per a millorar la Bonaigua, entre altres punts

El ple municipal de juliol, celebrat dijous passat al Nou Espai, va aprovar per unanimitat els plecs per a un nou contracte de recollida de residus i neteja urbana, així com la memòria de la reforma integral del CEIP Sant Sebastià o el conveni amb la Diputació per a millorar la Bonaigua, entre altres punts.

Rocafort disposarà a final d'any d'un nou servei de recollida de residus urbans i de neteja viària més modern, eficaç i amb més mitjans humans i tècnics. El ple municipal de juliol de dijous passat va aprovar per unanimitat els plecs del contracte per a convocar un concurs públic que cobrisca aquest servei de vital importància per als veïns de Rocafort, amb un pressupost de fins a 450.000€ a l'any.

El nou contracte de recollida de brosses i neteja, que espera poder començar al desembre, tindrà una durada de quatre anys i un de pròrroga. Suposa una inversió de fins a 132.000€ a l'any més respecte a les clàusules actuals, que són de 2001. “Les necessitats del poble han canviat en aquest temps. El nou servei serà millor, més eficaç, amb més mitjans i més modern amb l'ús d'últimes tecnologies”, va apuntar Paco Marco, regidor de Serveis.

En aquest sentit, Marco va explicar que amb la nova contracta l'Ajuntament garanteix la renovació de tot el parc de contenidors de la localitat per unitats més modernes i dotades de tecnologia per a conèixer en temps real la seua càrrega. Hi haurà també, entre d'altres, millores en la freqüència de recollida dels contenidors, que es farà en un horari diürn, a partir de les 10 del matí, per a evitar molèsties de sorolls als veïns i afavorir el trànsit de primera hora del dia.

Pel que fa a la neteja viària, el regidor va comentar que també milloraria la freqüència amb la qual els treballadors netejarien cada carrer, i a més s'atendria requeriments per situacions especials. També estaran dotats de mitjans per a netejar xiclets, taques d'oli o grafitis i es comprovarà diàriament l'estat de les papereres.

Un altre dels punts destacats és l'organització de campanyes de comunicació per a la ciutadania, amb la intenció de prevenir i informar sobre un ús responsable de l'espai públic i de la gestió dels residus.

Reforma integral del CEIP Sant Sebastià

La corporació municipal va aprovar també per unanimitat que l'Ajuntament assumisca les competències en matèria d'infraestructures per a la reforma integral del CEIP Sant Sebastià, dins del pla Edificant de la Generalitat, així com la memòria valorada de l'actuació. Aquesta intervenció, que previsiblement començarà el pròxim estiu, dotarà l'espai de noves aules i millors instal·lacions.

Millores a la Bonaigua

Un altre dels punts que va comptar amb el suport de tots els regidors va ser la intervenció que començarà a la fi d'any a la Bonaigua, amb la rehabilitació mediambiental de la zona per a usos recreatius gràcies al conveni amb la Diputació dins del programa per a recuperar espais naturals degradats.

Al·legacions a la caducitat el PAI del Bovalar

A més, el ple també va aprovar la resposta a les al·legacions de l'acord del ple del març passat que va resoldre la condició d'agent urbanitzador de l'empresa adjudicatària del PAI del Bovalar. "Ara estem atenent les peticions de propietaris particulars", va apuntar el regidor d'Urbanisme, Eduard Comeig.

Nou regidor del Grup Popular

A l'inici de la sessió, Gorka Gómez va prendre la seua acta de regidor en representació del Grup Popular després de la renúncia d'Ana Llorens.

Altres assumptes

El ple també va aprovar per unanimitat la modificació de l'ordenança reguladora de la taxa per a utilitzar la pista polivalent del poliesportiu, que passarà a ser gratuïta prèvia reserva, així com les modificacions pressupostàries per a una sèrie de millores en les instal·lacions i en la tanca del poliesportiu.

Formulari de cerca