Ple de març: Rocafort aprova un únic extrajudicial de crèdit “mínim”
27/03/2018

El ple de l'Ajuntament de Rocafort va aprovar en la sessió ordinària del passat dijous un únic reconeixement extrajudicial de crèdit corresponent a l'exercici anterior, de 5.800€, destinat a pagar el subministrament d'electricitat. Una xifra “mínima”, en paraules de l'alcalde i responsable d'Hisenda, Víctor Jiménez, prova d'una gestió municipal responsable. “Anime a consultar els reconeixements extrajudicials que estan votant ara mateix els municipis similars a Rocafort, veuran que estem molt per sota”, va afirmar Jiménez. L'alcalde va recordar que el 2010, per exemple, el Consistori va aprovar més de 300.000€ destinats a aquesta finalitat.

L'Ajuntament va donar llum verda el passat mes de desembre als pressupostos de 2018, que, per segon exercici consecutiu, són també els més sanejats després que a la fi de 2016 l'Ajuntament pagara tot el deute acumulat. Un deute públic que, al maig de 2011, a l'inici de l'anterior legislatura, ascendia a 2,7 milions d'euros.

El pressupost per a aquest exercici, de 5,3 milions d'euros -un 6% més que l'any anterior-, continua la senda de la política municipal per impulsar uns serveis socials de qualitat i fomentar l'ocupació i la formació entre els veïns. Les partides estan caracteritzades per un fort compromís social, amb millors serveis i una major inversió en infraestructures en la localitat. Entre les apostes principals, destaquen l'increment d'un 15% en els fons destinats a la Borsa d'Ocupació Local, fins als 250.000€, amb l'objectiu de facilitar la inserció laboral de major nombre de persones de col·lectius desfavorits; la nova licitació per a la recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU) i la Neteja viària; la contractació de personal per a augmentar l'equip de Serveis Socials; o les obres de reforma de Casa Bou, entre unes altres.

Assumptes municipals

A l'inici de la sessió, Jiménez va repassar els assumptes d'interès municipal, entre els quals destaca el balanç de l'ECOPARC mòbil instal·lat del 8 al 10 de març en el Bovalar, que va arreplegar més de 300 entrades de materials de desfet, una experiència que va resultar satisfactòria que l'Ajuntament espera repetir pròximament en col·laboració amb l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE).

En aqueixa línia de promoció d'hàbits responsables amb el medi ambient, a l'abril començarà una nova edició de Rocafort en Verd, el programa d'educació i conscienciació mediambiental per a les famílies que es desenvoluparà durant les setmanes següents.

Formulari de cerca