Rocafort s'adhereix a a la ruta Estellés i dóna suport al Dia de la Dona en el ple de febrer
26/02/2018

L'adhesió a la ruta Estellés, la productivitat dels empleats municipals, la liquidació del pressupost de 2017 i el Dia de la Dona, entre d'altres, van ser alguns dels temes tractats en el ple municipal de febrer, que es va celebrar dijous passat en el Nou Espai.

El ple va aprovar l'adhesió de Rocafort a la Ruta Estellés, un itinerari literari i històric a través de l'obra de Vicent Andrés Estellés que “millorarà i enriquirà l'oferta cultural de Rocafort”, va apuntar la regidora de Cultura, Julia Cañizares. El consistori ha sol·licitat a Burjassot unir-se a la xarxa perquè Estellés és un autor “referent de la cultura valenciana”, va dir la regidora.

Eduard Comeig, regidor d'Urbanisme, va remarcar que “promoure el prestigi de Rocafort a través de la cultura i d'Estellés, insígnia de la cultura en valencià, és una fantàstica iniciativa”.

Per la seua banda, l'alcalde i responsable d'Hisenda, Víctor Jiménez, va adonar de la liquidació del pressupost de 2017, que va concloure amb un superàvit de 918.000€ i un increment de despesa del 4,68% respecte a l'exercici anterior. Jiménez va confiar que tan aviat es retrocedisca el límit de despesa del Govern d'Espanya als ajuntaments, Rocafort podrà beneficiar-se d'aquests comptes sanejats i poder dedicar gran part d'aqueix superàvit a inversions en el municipi.

Dia de la dona

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona del pròxim 8 de març, Sonsoles Giner, regidora d'Igualtat, va defensar una declaració institucional de suport a aquesta convocatòria que denuncia les desigualtats, les discriminacions i les violències estructurals que pateixen més de la meitat de la població mundial, les dones, però també de reivindicació d'un nou model social, just, democràtic i igualitari. Rocafort commemora aquesta data amb un programa d'actes que comença aquest dijous, 1 de març, amb una exposició sobre dones de l'horta en la Casa de Cultura.

Productivitat del personal municipal

Un altre dels punts de la sessió va ser l'aprovació per unanimitat de la reglamentació de la productivitat dels treballadors municipals, una normativa encaminada a unificar els criteris de tot el personal de l'Ajuntament perquè “ningú es quede fora”, va afirmar José Antonio González, regidor d'Ocupació.

Informació municipal

A l'inici de la sessió, l'alcalde va repassar els assumptes d'informació municipal, entre els quals destaca la subvenció de Diputació per a realitzar el projecte d'intervenció en el Parc de la Bonaigua, per un import de 59.000€; així com les obres de millora a l'entorn del cementeri, dins del Pla Nord, que per petició dels comerciants es traslladen a octubre per no afectar la temporada estival, va explicar l'alcalde. Aquesta actuació preveu crear 90 places d'aparcament i la peatonalització de part de la zona.

A més, durant aquests dies es procedirà a la renovació de l'enllumenat públic en el carrer Jaume Roig i durant enguany es preveuen més actuacions d'aquest tipus en diferents zones del municipi, va informar Jiménez. L'alcalde també va repassar els actes de la setmana de la dona, que comencen en breu, i va recordar la jornada de portes obertes de la Policia d'aquest diumenge en la plaça d'Espanya, entre altres punts informatius.

Formulari de cerca