'Rocafort sense plàstic' i últimes activitats de 'Rocafort en verd'
6/06/2018
  • L'Ajuntament presenta la campanya 'Rocafort sense plàstic' per a promoure que la ciutadania genere menys residus plàstics (díptic informatiu avall)
  • El programa 'Rocafort en verd', que finalitza este mes, organitza una excursió dissabte pel Parc Natural de l'Albufera

 

Aquesta setmana s'ha presentat la campanya 'Rocafort sense plàstic', una iniciativa de l'Ajuntament de Rocafort per a promoure que la ciutadania genere menys residus plàstics en defensa del medi ambient.

El consistori està repartint en centres escolars i seus municipals 700 bosses de tela amb el lema 'Rocafort sense plàstic' per facilitar que els veïns puguen reduir el consum de plàstics. A més, als edificis oficials s'han instal·lat contenidors especials de reciclatge perquè el municipi reduïsca el seu impacte ambiental. “Són xicotets canvis en els nostres hàbits diaris amb els quals a poc a poc tractem de millorar la nostra relació i el nostre impacte sobre l'entorn”, apunta el regidor de mediambient, Eduard Comeig.

A partir de l'1 de juliol, un Reial decret prohibeix subministrar bosses de plàstic gratuïtes i els establiments han de cobrar-les per a reduir el seu ús. Segons dades oficials, cada valencià consumeix 144 bosses de plàstic anuals, de les quals el 90% són d'un sol ús. El 2020, està previst que es prohibisquen definitivament les bosses de plàstic lleugeres.

'Rocafort en verd', últimes activitats

La campanya s'emmarca dins de la segona edició de 'Rocafort en verd', el programa d'activitats que la regidoria de medi ambient desenvolupa des d'abril per a conscienciar a la ciutadania sobre hàbits responsables amb l'entorn, la sostenibilitat i la naturalesa, a través de trobades, tallers i activitats formatives i cíviques.

Dos de les últimes sessions de 'Rocafort en verd' són aquesta setmana. Demà, dijous, a les 18.30 hores, tindrà lloc al Nou Espai una xarrada sobre consum responsable d'aigua, que inclourà un taller de degustació d'aigües. Dissabte, per la seua banda, està prevista una excursió guiada pel Parc Natural de l'Albufera en la qual ja s'han inscrit més de 80 veïns. L'última activitat serà el dia 22 a la Llar dels Jubilats amb el taller 'Risiclatge: excurses pera  no reciclar', que combina humor i conscienciació.

Durant aquestes setmanes, l'Ajuntament ha promogut nombroses activitats juntament amb altres agents socials, centres escolars i associacions i organitzacions de Rocafort i València, per a conscienciar i implicar a les famílies en la protecció del medi ambient i sensibilitzar sobre l'ús responsable de l'espai natural. “Rocafort en verd és diversitat, participació i promoció del sentit comú que cuida l'entorn per a facilitar la convivència, ara i en el futur”, explica Comeig.

El programa va començar l'11 d'abril amb una xarrada sobre obesitat i alimentació sostenible a càrrec d'AVEIPA (Associació Valenciana per a l'Estudi i Prevenció de la Arteriosclerosis). Eixe mes, també es va presentar el pla municipal de control de les colònies felines, va haver-hi una xarrada sobre el control de la mosca negra i el mosquit tigre, així com una exposició sobre sostenibilitat a la Casa de Cultura.

Al maig, es va organitzar una excursió per la Serra Calderona, es va celebrar el Dia de la de la bicicleta amb un passeig i un taller infantil en col·laboració amb el Club Ciclista de Rocafort i Trenkaklosques, va haver-hi una xarrada d'Andreu Escrivà, especialista al mediambient, sobre canvi climàtic, i es va commemorar el Dia del Reciclatge amb diversos tallers en els centres escolars i en el Nou Espai.

Aquest mes, dissabte passat es va presentar la segona edició d'Arrelats en Rocafort (fitxa d'inscripció), en la qual els veïns han adoptat un arbre del municipi; diumenge, l'artista Cuca Balaguer va impartir un taller infantil de manualitats amb material reciclat; dilluns, es va presentar la campanya 'Rocafort sense plàstic'; i, dimarts, va haver-hi una xarrada de l'EMTRE (Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus) sobre la taxa TAMER.

Formulari de cerca