Rocafort, unida contra la violència de gènere
26/11/2018

Rocafort va commemorar ahir el Dia internacional contra la violència de gènere mostrant la seua unitat en el rebuig d'esta xacra social, contra les violències estructurals que pateixen les dones i en defensa de la igualtat entre homes i dones.

La jornada va començar al Parc de la Llum (Pocoyo), amb la inauguració del mural col·lectiu "Caminant cap a la igualtat", coordinat per l'artista Cuca Balaguer i pel Consell Municipal d'Igualtat. L'obra ha sigut realitzada per veïnes i veïns que van participar jornades anteriors en la seua confecció, que il·lustrarà a partir d'ara un dels principals llocs de trobada de les famílies del poble, el Parc de la Llum.

A continuació, la batucada de l'Agrupació Musical de Rocafort junt amb les veïnes i veïns va realitzar un passacarrer que va fer una parada en la plaça de Sant Sebastià, batejada per a l'ocasió com "Plaça de la Igualtat", com es podia llegir en un gran llençol col·locat al costat de la placa que identifica la plaça.

El recorregut va acabar a la plaça d'Espanya, on representants de les diferents associacions cíviques juntament amb representants de tots els grups municipals de la Corporació municipal, a més de l'alcalde, Víctor Jiménez, i la regidora d'Igualtat, Sonsoles Giner, van llegir un manifest que s'aprovarà per unanimitat en el pròxim ple en defensa d'un Rocafort igualitari i contra les violències masclistes. Després de la lectura del manifest, les famílies van participar en jocs educatius igualitaris acompanyades per música seleccionada per a l'ocasió per la Comissió d'Igualtat.

El programa de Rocafort per la Igualtat amb motiu del 25N finalitza el pròxim 3 de desembre, amb la projecció del documental "Les dones decideixen" i el posterior debat. Serà a la Casa de Cultura a les 18h, i l'acte comptarà amb la presència de la directora del documental, Xiana Yago.

En la mateixa línia, Rocafort ha sigut reconegut esta setmana com a un dels municipis pioners de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València. La regidora Sonsoles Giner acudí a recollir la placa indicativa del compromís de Rocafort, manifestat en l'adhesió votada en el ple del mes de juny passat. Ací la publicació en el BOP del reglament de la Xarxa.

Formulari de cerca