Setmana de la Seguretat Viària en l'escola
4/04/2018

Els dies anteriors a les vacances de Pasqüa el CEIP Sant Sebastià va celebrar la setmana de la Seguretat Viària, a partir d'activitats impartides per diversos agents de la Policia Local i dirigida als 189 alumnes del col·legi.

Durant els matins del dilluns 26 de març, el dimarts 27 i el dimecres 28, l'alumnat d'infantil i primària de l'escola van canviar els seus llibres de text per materials de seguretat viària. Depenent de les edats dels alumnes es van utilitzar diferents jocs, activitats, presentacions i altres tècniques, perquè tots hi accediren amb facilitat i conegueren els senyals i les normes bàsiques del trànsit, la importància d'utilitzar els sistemes de retenció infantil, els cinturons de seguretat i els cascos, com comportar-se com a vianants, ciclistes o passatgers. A més de la necessitat que existisca una tolerància zero d'alcohol i drogues en la conducció i saber de les tècniques bàsiques de primers auxilis.

L'inspector en cap de la policia de Rocafort, Iván Pérez, explica que "el lema del nostre projecte d'Agent Tutor és “Educar és Prevenir” i per tant des de la Policia considerem que ensenyar les maniobres de la RCP (reanimació cardiopulmonar) en els col·legis hauria de ser una obligació. En la setmana de la Seguretat Viària, tots l'alumnat de l'escola, mitjançant cançons i activitats segons les seues edats, han après a reconèixer a una persona que no respon, inconscient, a col·locar la persona en posició lateral de seguretat i a iniciar les maniobres bàsiques de la RCP, practicant amb un ninot".

També se'ls ha ensenyat que en cas d'una emergència el primer és demanar ajuda al 112. És molt important que des de xicotets aprenguen com és el telèfon d'emergències i que sàpien que és on han de demanar ajuda davant qualsevol circumstància de necessitat o perill.

Per a la realització de les diferents activitats de la setmana de seguretat viària, s'ha comptat amb la col·laboració de la Prefectura Provincial de Trànsit, la qual ha proporcionat materials diversos a la Policia Local per a poder ser utilitzats en el col·le.

La seguretat dels més xicotets no té preu i per açò des de la Policia Local seguiran realitzant-se activitats per a formar-los en seguretat viària.

Formulari de cerca