Suma't als punts violeta durant les Festes Majors
25/07/2018

Les Festes Majors de Rocafort, que seran del 17 al 28 d'agost, són mostra de convivència, llibertat, alegria i respecte. Durant aquests dies de celebració, l'Ajuntament, a través de la regidoria d'Igualtat, instal·larà “punts violeta” en els quals dones i homes voluntaris informaran i previndran contra les agressions sexuals. “Volem sensibilitzar i informar sobre com han d'actuar les dones davant una agressió o què ha de fer qualsevol persona que siga testimoni d'ella”, apunta la regidora d'Igualtat, Sonsoles Giner.

Per açò, el pròxim dilluns 30 de juliol, a les 18.30 hores, s'ha organitzat a l'Antic Convent una xarrada informativa per a les persones voluntàries que vulguen participar en la iniciativa, dirigida per una agent de Policia Local i la tècnica d'Igualtat municipal.

Els "punts violeta" són espais en els quals se sensibilitza al públic i s'atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d'agressió sexista. La seua finalitat és conscienciar, prevenir i gaudir la festa sota el respecte cap a les dones. Està previst que aquests “punts violeta” s'instal·len en diferents llocs de Rocafort durant els dies de major afluència de públic. A més d'aquestes carpes informatives, es col·locaran cartells amb el lema “Tinguem la festa en pau” per a aconseguir que les festes siguen segures per a totes les dones, un espai de diversió i llibertat.

Rocafort sense plàstic també en Festes

A més, durant les Festes Majors continua la campanya municipal 'Rocafort sense plàstic', una iniciativa per a promoure que la ciutadania genere menys residus plàstics en defensa del medi ambient. En aquest sentit, en les barres de concerts i revetles, es disposarà de gots reciclables de plàstic per a reduir la quantitat de brossa i l'impacte ambiental, i s'instal·laran contenidors reciclables.

La campanya va començar al juny amb la distribució de 700 bosses de tela amb el lema 'Rocafort sense plàstic' per a facilitar que els veïns puguen reduir el consum de plàstics. A més, en els edificis oficials es van instal·lar contenidors especials de reciclatge.

Formulari de cerca